Bergen Næringsråd deler i samarbeid med Grieg Gruppen årlig ut Sunnivaprisen til en kvinnelig leder på vei oppover i karrieren. Stine Neteland er den 22 i rekken av profilerte kvinnelige ledere fra vår region som mottar prisen.
Årets Sunniva imponerte juryen med sin bredde og faglige dyktighet, i kombinasjon med en entusiasme som få kan vise til. Med sitt driv har hun vært delaktig i å bygge opp et stort tech-selskap. Hun har både personalansvar og resultatansvar og har det siste året fått mye av ansvaret for selskapet sin pågående ekspansjon til Danmark og Sverige.
- Jeg vil at det skal være like naturlig for kvinner som for menn å bygge en karriere innenfor teknologi. I dag er ikke dette tilfelle.
Derfor må vi som er i posisjoner til å skape endring, gjøre mer for å rekruttere flere jenter til en mannsdominert bransje. Jeg setter stor pris på at engasjementet mitt blir lagt merke til, og er stolt på vegne av alle jenter i tech-bransjen over å motta Sunnivaprisen, sier Stine Neteland.
Et stykke igjen til reell likestilling
Vi lever, bor og jobber i verdens mest likestilte land. Samtidig viser stadig nye rapporter om likestilling og mangfold i norsk næringsliv at kvinner er så godt som fraværende i de innerste beslutningssirkler. Når bare 20 prosent av topplederne i norske AS er kvinner, og bare en av ti styremedlemmer i norsk næringsliv er kvinner, har vi en stor jobb foran oss for å oppnå reell likestilling.
Avgjørende med mangfold i ledelse
For at Vestlandet skal lykkes med omstillingen av norsk næringsliv, må vi rekruttere ledere fra hele samfunnet. Det er helt avgjørende, fordi vi har betydelige oppgaver foran oss i tiden fremover med å både skape flere jobber og kutte utslipp. Og det er de selskapene som klarer å bruke talentene fra mangfoldet som gjør det best over tid.
- Bergen Næringsråd vil med prisen synliggjøre forbilder og talenter på Vestlandet.
Det er vårt mål at prisutdelingen skal minne oss på hvor langt vi har kommet, men og jobben som gjenstår i arbeidet med et mer likestilt arbeidsliv. Vi gratulerer en dyktig kvinne med prisen i dag, og håper den inspirerer til videre engasjement og arbeid for å få flere kvinner til å velge seg til teknologibransjen, sier adm. direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke.
Om prisen
St. Sunniva var en irsk kvinne som rømte fra et tvangsekteskap med en brutal hedning ved å sette ut på det ukjente hav, og endte opp på øyen Selja rett sør for Stadt. Der sendte Håkon ladejarl, en kjent jarl av åsatroen, hærmenn for å drepe henne, men Gud grep inn og knuste Håkons menn under store klippeblokker.
Som St. Sunniva må de som skal vinne tørre å sette ut mot det ukjente, tørre å ta lederskap, og de må identifisere seg som kvinner. Vi ser ikke etter nye helgener, men følgende kriterier ligger til grunn for juryens arbeid:
· Vinneren skal være en kvinnelig leder på vei oppover
· Hun skal inneha en lederstilling med resultatansvar eller fagansvar
· Hun skal ha oppnådd resultater som gagner bedriften
· Hun skal peke seg ut til en stilling på et høyt nivå
Juryen for prisen er oppnevnt av styret i Bergen Næringsråd og består av:
Elna Kathrine Grieg, Grieg Gruppen
Vasan Singaravel, leder på Haraldsplass sykehus og leder for ekspertgruppe mangfold og inkludering.
Katrine Trovik, styreleder i Bergen Næringsråd