Den overordnede ambisjonen er å bidra til systemendring i møtet med de store miljø- og samfunnsmessige utfordringene vi i dag står ovenfor.
Framlab ble etablert av Andreas Tjeldflaat i 2018, i forbindelse med et adjunkt professorat ved forskningsuniversitetet New York Institute of Technology. Siden den gang har selskapet hatt en sterk forankring i spydspissteknologi og anvendt forskning. Framlab har en global tilstedeværelse og jobber i dag primært med oppdrag i Norge og USA. Det er spesialisert innen konseptutvikling og strategisk design, med mål om å hjelpe kunder utvikle prosjekter som kan gjøre en betydelig forskjell i møtet med dagens globale utfordringer.
Et sentralt aspekt ved selskapets prosjekttilnærming er mangfold. Fagdisiplinært og kulturelt mangfold er kritisk viktig for å kunne finne effektive løsninger og skape positiv, varig endring i dagens komplekse verden. Framlab benytter seg av et distribuert nettverk av domene-eksperter og samarbeidspartnere for å best mulig tilpasse kompetanse og kapasitet med prosjektbehov. Dette gir en høy grad av fleksibilitet og effektivitet, og skaper verdifulle synergieffekter, da ideer og perspektiver kan kombineres på tvers av felt – en nøkkelforutsetning for nyskapning. Tjeldflaat er selv utdannet arkitekt og ingeniør, men har også bakgrunn innen data analyse og produktdesign. Han har tidligere jobbet som prosjektleder ved arkitektkontoret Toshiko Mori i New York og for produktutviklingsselskapet Titoma i Taipei. Han er i dag også spesialrådgiver for FN sin REM gruppe, samt rådgiver for venturekapitalselskapet, Antler.
Framlabs prosjekter spenner vidt og inkluderer sektorer som arkitektur/eiendom, miljøvern, landbruk, transport og maritim. Et nylig prosjekt, gjennomført for LMG Marin i Bergen, tar for seg passasjeropplevelsen for en ny generasjon utslippsfri hurtigbåt. Her er fokuset på organisering og utforming av fartøyets interiør, samt design av et passasjer-rettet digitalt produkt, tilpasset mulighetene som ligger i en ny skipsarkitektur og fremdriftssystem. Et annet prosjekt omhandler utvikling og testing av en ny produktkategori for et større teknologiselskap i New York. Her jobber Framlab tett sammen med kunden sin egen designavdeling for å utforske nye forretningsmuligheter i samspill med selskapets strategiske mål. Andre kunder inkluderer bl.a. ByBi i Oslo, Roam i San Francisco og Mala i New York.
Framlab har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid. Blant annet var et prosjekt finalist til Falling Walls Science Breakthrough of the Year og utnevnt som en av vinnerne under fjorårets Berlin Science Week, mens et annet nylig var finalist til Katerva prisen, referert til som “Nobelprisen for Bærekraft”. Slik anerkjennelse er resultatet av samarbeid med fremoverlente kunder og partnere som ønsker å gjøre en forskjell i verden.
Les mer og se flere spennende Framlab-prosjekt på deres nettside