Vinneren av Mulighetsprisen får et kunstverk designet og laget av Nordnes Verksteder.

Dette er finalistene til Mulighetsprisen 2023!

Med Mulighetsprisen vil vi løfte frem de som gir mennesker en mulighet til å delta i et arbeidsfellesskap, og som ser muligheter der hvor andre har sett utfordringer.
  • Publisert fredag 24. mars 2023

Utenforskap er en av våre største samfunnsutfordringer. Belastningen er stor for mennesker som står utenfor utdanning- og arbeidsliv, og det koster samfunnet store summer. Å bekjempe utenforskap er et felles ansvar, derfor må alle deler av samfunnet være med på et fellesløft – både privat næringsliv, offentlig virksomhet og organisasjoner. 

Med 20 svært gode nominerte kandidater har juryen hatt en tøff jobb med å velge ut finalistene. Tre av de nominerte skilte seg likevel ut med sitt eksepsjonelle arbeid med å bidra til å bedre forholdene for mennesker som står i risiko for å falle utenfor. 
Finalistene representerer en bredde av både bedrifter og ildsjeler som på ulike måter reduserer utenforskap. De er hver og en viktige aktører i en åpen og inkluderende region, og verdige vinnere av Mulighetsprisen 2023.

Prisen blir utdelt på Internasjonalt Karrieretorg onsdag 25. mars.

A2G

A2G ble etablert i 1966 i Åsane for å ha arbeidstrening for yrkeshemmede personer. Så har reisen gått fra opprinnelsen frem til i dag på å utvikle virksomheten der man i dag er store på anbudstjenester, stort sett utlyst av NAV men også andre offentlige og private anbud. For å ha arbeidstreningsarenaer internt, driver A2G fortsatt ulike forretningsvirksomheter, som barnehage og profileringsartikler, i tillegg til bedriftshelsetjeneste og HR-tjenester.

A2Gs visjon er å skape et arbeidsliv med plass til alle. En av verdiene er inkludering. Det fanger opp mangfoldsbegrepet. Å få folk i jobb eller i en retning som er bra for de er viktig…

- Vi har noen resultater som vi er fryktelig stolt av. Vi formidlet, altså vi hjalp, 1294 personer enten ut i jobb eller utdanning. Det er et betydelig antall som viser effekten av den samfunnsnytten som vi har bidratt med og som våre ansatte har lagt ned av innsats sammen med alle bedriftene vi jobber opp mot, sier Steinar Halvorsen, konstituert daglig leder i A2G Gruppen.


Lysverket / Christoffer Haatuft

Christoffer ser på seg sjølv som kaptein på eit piratskip. Fleire av kokkane hans har kome rett frå fengsel. På kjøkenet hans må dei følgje strenge reglar. Viss ikkje er det rett ut.

– Det er ganske kleint, men eg seier til alle som skal begynne hos meg at vi ikkje godtar rasisme, vi snakkar ikkje om kven vi har lege med i helga, kor mykje vi har drukke, eller kva slags dop vi har tatt. Vi klår ikkje på kvarandre, vi er respektfulle og tar kvarandre i handa når vi kjem på jobb.

 

Tide 

Tide Buss er Norges nest største mobilitetsselskap med 4200 ansatte i Norge. De er fordelt fra Vestfold i sør til Finmark i nord. Selskapet har et stort mangfold blant våre ansatte, og har 48 nasjonaliteter i staben. 
- Vi er et selskap som strever med rekruttering. Det er vanskelig, men vi har alltid vært opptatt av at vi har plass til veldig mange forskjellige mennesker. Kravet vårt er at det skal være dyktige bussjåfører.

- Vi har ansatte med flerkulturell bakgrunn som som har strevd med å komme inn i arbeidslivet i Norge. Vi har folk som har rest arbeidsevne som kan utnyttes. Vi har seniorer som har lyst til å gjøre noe nytt. Vi har folk som har vært utenfor arbeidslivet av helsemessige grunner og som kommer inn av helsemessige grunner. Ja, vi har i det hele tatt veldig mange forskjellige mennesker som jobber hos oss. Vi har plass til alle. Vi ansetter 70 åringer vi i dag (Janicke Stople, direktør for mennesker og kultur i Tide Buss)


 

Mulighetsprisen er et samarbeid mellom Deloitte og Bergen Næringsråd. Juryen består av Unni-Renate Moe (partner Deloitte), Monica Mæland (adm.dir. Bergen Næringsråd) og Vasan Singaravel, (leder Unilabs).

Våre hovedsamarbeidspartnere